vineri, 25 februarie 2011

Paradis Viitor

Amidi: Cum vezi tu viitorul?

Eu imi imaginez ca dupa transformarile ce sunt in curs de desfasurare vom trai pe Pamant o perioada de pace, iubire si intelegere, o stare de constiinta extinsa la toti oamenii. Exact opusul a ceea ce traim astazi. Crezi in acest Paradis terestru atat de apropiat?

Teo: Citind intrebarea ta mi-au revenit in atentie preocuparile mele de acum peste douazeci de ani , cind eram extrem de interesat de posibilitatea de a prevedea viitorul. Si ma foloseam in directia aceasta atat de metoda speculatiei pe baze cat de cat stiintifice cat si de modelul proorocilor din Scriptura. Privind catre forma acelor preocupari astazi ma incearca zambetul, dar amintindu-mi miezul lor gasesc prilej de meditatie adanca.

Metoda prefigurarii pe baza analizei cauzelor ce pot determina un anume efect, este evident ca tine de un instinct adanc al mintii constiente de sine care se increde in natura procesuala a tot ce exista. Mai apoi aveam sa fiu surprins sa aflu ca si proorocirea in duh este o manifestare cauzata de acelasi instinct si se rezeama pe aceeasi legatura intima intre toate cele ce sunt (cauza-efect; fapta-fructul ei…).

Revenind strict la intrebarea ta, raspund ca e destul sa studiem istoria pentru a intelege ca si in viata umanitatii exista o alternanta intre perioadele mai favorabile si cele mai putin favorabile. Aceasta constanta alternare justifica speranta in vremuri mai bune, dar tot ea face evidenta si concluzia ca rastimpurile foarte favorabile nu dureaza mult. Apoi trebuie sa iti subliniez ca traversarea unei perioade faste de catre o comunitate nu garanteaza bunastarea fiecaruia dintre indivizii ce o compun.

Cat despre "acest Paradis terestru", pot sa iti amintesc ca acum vreo doua mii de ani evreii asteptau cu nerabdare sa se implineasca proorocirile si sa vina printre ei Trimisul lui Dumnezeu ce avea sa instaureze Paradisul pe pamant . O parte dintre ei L-au intilnit pe Iisus si L-au auzit spunand ca " Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel incat sa atraga atentia. Nu se va zice "Uite-o aici" sau "Uite-o acolo". Caci iata, Imparatia lui Dumnezeu este in mijlocul vostru." (Luca 17.20).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu