joi, 3 februarie 2011

Ingredientele esentiale vietii


Amidi: Care sunt ingredientele necesare vietii? Pornind desigur de la supravietuirea fizica unde regasim esentiale aerul si apa pana la existenta spirituala tinzand sa atingem "iubirea, credinta si speranta".

Teo: Nu sint sigur daca inteleg bine despre ce ma intrebi, dar pot sa-ti spun ca pt cel pornit catre intelegerea de sine e important sa inceapa cu studiul si luarea in stapanire a propriului trup.

Toate marile scoli initiatice au ca introducere in practicile specifice cunoasterea si stapanirea trupului. Aceasta si pt ca o stare de sanatate buna si un corp calit sint temelie de neinlocuit pt cele ce urmeaza, dar si deoarece actiunile intreprinse inspre intelegerea mecanismelor propriului corp si luarea in stapinire a acestuia e o lucrare mai cu seama asupra mintii.

Amidi: Nu am crezut niciodata in importanta acordata trupului.........pana cand m-am trezit tradata de propriul corp in sensul unei stari de sanatate constant precare..........ceea ce m-a determinat sa iau masuri si sa reconsider trupul si organismul uman la propria valoare.
Minte sanatoasa in corp sanatos.
Suntem obligati, atunci cand ne imbolnavim, sa ne indreptam toata atentia spre refacerea sanatatii, nemaivand efectiv putere sa sustinem spiritul cu cele necesare.
 
Teo: Cum ti-am mai spus, starea de sanatate depinde de comportamentul nostru din prezent, dar mai ales de cel din trecut. Astfel ca, in functie de gravitatea afectiunilor dobandite, si de virsta , redobandirea unei stari de sanatate acceptabile poate fi f dificila, si uneori imposibila. In prima instanta trebuie mers la specialisti, la medici, si urmat tratamentul prescris.
Apoi, sau in paralel daca e posibil, trebuie abandonat modul de viata care a facut posibila deprecierea , daca acesta e cel vinovat sau obisnuirea cu un mod de viata care sa atenueze slabiciunile incurabile dobandite.
Mai departe modalitatea de abordare a studiului corpului si alegerea exercitiilor fizice necesare calirii si cresterii autocontrolului depind de specificul caii abordate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu