vineri, 18 februarie 2011

Noi determinam viitorul


"Conform principiilor fizicii cuantice, care sugereaza ca timpul este o serie de rezultate variabile si diverse, Isaia merge cu un pas inainte si ne spune ca alternativele pentru viitorul nostru sunt, de fapt, determinate de alegerile colective facute in prezent. Prin adoptarea unei alegeri comune, un numar mai mare de oameni amplifica efectul si accelereaza producerea rezultatului". (Efectul Isaia - Gregg Braden)

Amidi: Atat de mare este puterea nostra?

Teo: Nu inteleg de ce ai nevoie de confirmari din surse mai mult sau mai putin exotice pentru a concluziona ca viitorul tau (sau/si al celor din preajma) depinde de faptele tale (respectiv sau/si ale lor).

E adevarat ca este cu atit mai greu sa urmaresti firul cauzalitatii cu cat distanta fapta – efect e mai mare, asta data fiind complexitatea intrepatrunderii faptelor si efectelor lor cat si slabiciunilor mintii noastre.

Dar tot adevarat este ca si intuitia comuna leaga determinismul usor de observat in cazul conexiunilor fapta-efect din apropiere si relativ imediate de interdependentele mai subtile si mai complexe.

Apoi avem marturia Marilor Invataturi care, fara exceptie, subliniaza conexiunea fapta-urmarile ei, ca ascultand de legi implacabile, mai vechi decit timpul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu