marți, 17 mai 2011

Egoism manifest sub nume diverse...


A.T: Crezi ca exista diavoli asa cum biserica crestina ne invata, acele creaturi urate cu coarne care te sperie? Vedem fel si fel de oameni care sustin ca sunt posedati, cand eram copil credeam si imi era frica, acum parca nu mai cred, nu le vad ca pe niste creaturi urate cu cornite care ne asteapta in iad ca sa ne arda din cauza pacatelor; unii zic ca ar fi vorba de niste energii negative...

Teo: Daca analizezi atent vei vedea ca raul din tine si din afara ta e generat din egoism. Egoismul e Diavolul, "Printul lumii acestea" cum spune Iisus. Egoul e parte din constructia firii, dar asezarea egoului ca stapan al firii, aceasta este egoismul. Totul depinde unde pui Centrul.

Atunci cand nu ai in stapanire tendintele egoiste se poate numi ca esti posedat. Aceasta posedare este o constructie mentala pe care omul o realizeaza, mai mult sau mai putin constient. Cu fiecare alegere facuta privind doar la interesul ingust al unei nevoi superficiale, punem o caramida la zidirea indracirii. Si cu fiecare fapta facuta avand in vedere totul, surpam un perete din constructia raului din noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu