marți, 17 mai 2011

A fi sau a nu fi casatorit......


A.T: Ce poti sa faci sa tina o casnicie o viata intreaga? De exemplu eu vreau sa ma marit, dar am o frica incredibila, ma uit in jur... vad atatea divorturi, sau depinde foarte mult si de mana destinului; dar se zice ca omul isi face viata cu mana lui, nu stiu daca intelegi ideea mea .

Nu mai stiu ce sa cred, stiu ca sa stau cu frica nu e bine.

Teo: Relatiile umane in general stii ca sint foarte complexe, si de aici si fragilitatea lor. Sa ne temem de pierderea a ceva drag e normal, nu trebuie sa ne lasam coplesiti doar.


Ca in toate faptele noastre noi nu putem decat sa ne facem datoria, restul nu depinde de noi...Iar la capitolul datorii intra motivele pentru care alegi sa te casatoresti cu cineva: daca o faci sub impulsul nevoilor superficiale, culegi rezultate pe masura, daca insa ceea ce te determina tine de cele de profunzime, alta va fi situatia.

Daca tu il vrei pe el si el te vrea pe tine, in primul rand pentru valorile de suflet, sansele ca relatia sa dureze sunt mari , caci in domeniul celor profunde timpul apropie.

Un comentariu:

  1. Eu cred ca...relatiile "pana ce moartea ne va despsrtii" nu exista cu adevarat ci sunt putin fortate. Nu cred in iubirea de cuplu eterna. Cred ca, noi ca si indivizi, suntem in continua schimbare si f arar se intampla ca 2 pers sa se dezvolte/evolueze cu aceesi pasi, cu aceesi viteza. Se poate e drept, dar e f rar. Cred ca exista un suflet pereche..unul singur. Dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa fim mereu doar cu el si in cautarea lui. Exista suflete asa zise pereche, ptr fiecare viata. Uneori e doar unul, alteori sunt mai multe. Uneori ai sansa sa il/le gasesti din prima, alteori poate niciunul. Iar de asta iti dai seama destul de repede.
    Eu cred ca...., iubirea si detasarea merg mana in mana.
    Iar mai apoi, traieste clipa, maine cine stie daca vei mai fi.

    RăspundețiȘtergere